Monet Suomen ElFi Oy:n osakkaat mukaan Fennovoimaan

Suomalaista energiayhtiötä Fennovoimaa omistavan Voimaosakeyhtiö SF:n omistus on laajentunut kymmenillä uusilla osakkailla lokakuun 2007 lopussa.

Suomen ElFi Oy (ElFi) on jo keväällä 2007 ilmoittanut kiinnostuksensa olla mukana Fennnovoiman ydinvoimahankkeessa. Nyt tämä kiinnostuksen osoitus on konkretisoitunut monien ElFin omistajien osakkuuteen Fennovoimassa Voimaosakeyhtiö SF:n kautta. Fennovoiman osakkaat saavat omistusosuuttaan vastaavan osan Fennovoiman tuottamasta sähköstä omakustannushintaan ns. Mankala –periaatteella. Fennovoiman osakkuudella ElFin osakkaat turvaavat vakaan ja kohtuuhintaisen sähkön osana sähkönhankintaansa tulevaisuudessa.

ElFin osakkaista Fennovoimassa ovat mukana AGA, Atria, Boliden, Componenta, Kesko, Mondo Minerals, Omya, Outokumpu, Ovako Bar, Rautaruukki, SOK ja Valio.

– ElFin tavoitteena on mm. lisätä sähkön tarjontaa Suomessa, saada uusia toimijoita sähkömarkkinoille kilpailun lisäämiseksi ja tuottaa lisäarvoa omistajilleen. Tätä taustaa vasten on hienoa, että saamme täysin uuden toimijan kautta lisää sähkön tarjontaa Suomeen. Lisääntyvä tarjonta laskee sähkön markkinahintaa ja täten hyödyttää kaikkia sähkönkäyttäjiä maassamme, ElFin toimitusjohtaja Antti Koskelainen sanoo.

Lisätietoja Fennovoiman ydinvoimahankkeesta

Lisätietoja:
Suomen ElFi Oy, toimitusjohtaja Antti Koskelainen, p. 040 726 7673.Jäseneksi Suomen sähkönkäyttäjät ry:hyn?